Så får vi fjärrteam att fungera

Sedan ett par år tillbaka så arbetar vi med fjärrteam som sitter utspridda över hela jorden. Vi ville ge alla möjligheten att kunna jobba varifrån man ville samt öppna upp oss för fler medarbetare än de som kan ta sig in till kontoret i Stockholm och sitta där 9-17.

Idag finns vi representerade i Stockholm, Trnava, Santo Domingo, Seoul och Coimbra. I nationsmixen finns Sverige, Sydkorea, Slovakien, Dominikanska Republiken och Portugal.

I en intervju i Beaconomist berättar jag mer om hur vi får detta att fungera samt ger lite tips för hur man kan komma igång:

Så riggar du ett fjärrteam

Som nämns i artikel så ligger vår manual till grund för hur vi jobbar här på Kollegorna. Vi har haft den ett bra tag men bestämde oss nu i somras för att lägga ut den helt öppet.

Kollegorna Manual: Field Guide

Det vore intressant om flera företag kunde öppna upp sig på liknande sätt och berätta hur de jobbar. För vi är långt ifrån de enda som bedriver en framgångsrik verksamhet som fjärrteam. Det finns mycket att lära av varandra och att dela med sig av den här typen av saker känns enligt oss precis lika naturligt som att dela med sig av öppen källkod.

Want to read newer posts?
Find us on Medium.

Medium